A- A A+
Pin It


Драги Читатели!

 

     Вместо традиционната ни уводна статия днес Ви поздравяваме с “ЕДНА МАЛКА ИСТОРИЯ”, проче­те­на някога в коридора на цен­тър за лечение на за­ви­си­мостите във Варшава:

     „Това е историйка за четирима души.

Те се казваха: Всеки, Някой, Никой и Който-и-да-е.

     И четиримата имаха да изпълнят важна задача и Всеки беше сигурен, че Ня­кой ще го стори. Всъщост, тази задача можеше да свърши Който-и-да-е, за­то­ва Ни­кой не го направи. В резултат на това Някой се ядоса, защото това бе­ше за­да­ча на Всеки. Всеки си помисли, че Който-и-да-е може да го направи, но Никой ня­маше представа, че Всеки няма намерение да го свърши... Накрая Всеки об­ви­ня­ваше Някой, че Никой не е направил това, което в крайна сметка мо­жеше да свърши Който-и-да-е!”

     Това забавно разказче не е само остроумна игра на думи, а един се­риозен разказ за отговорността. На нашите четирима герои им се е случила тази не­при­ятна история, защото между тях е липсвал още един герой: Аз.

     Едно от най-важните послания на АА е именно “...аз съм отговорен”. Само АЗ. Само за това, което зависи от мен, разбира се. Но “само” означава не­имоверно много. Този брой “Арка” е доказателство за това! Сърдечно благода­рим на всички, които са съдействали за възникването на броя. На всички автори, които са поискали да споделят своя опит и по този начин може би да помогнат на други хора. На професионалистите и на зависимите. На АА от София, и от Раднево, на момичетата от форума за взаимопомощ и борба с хранителните разстройства (http://together.edu.ms/index.php), благодарение на които възникна нова интересна рубрика. На обитателите на форума за алкохолно зависими (http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=anonalc). На всички наши приятели и партньори, на всички, заради които в броя почти няма преводни текстове и за пръв път не стигна място за уводната статия!...

     Пожелаваме на всички съавтори и читатели на “АркА” много успехи в помагането на зависимите хора и техните семейства, както и в собственото въз­стано­вя­ване. Винаги с радост ще посрещаме Вашите материали за всичко, което правите и постигате, и ще ги публикуваме в следващите броеве.

Ева Войдилло-Ошатинска

директор на Регионалната програма “Alcohol& Drug

на Фондация “Стефан Батори”

 

Анна Швед

редактор на българското издание на “АркА”

Pin It

АркА, брой 8, септември 2007 г.

АркА

брой 8, септември 2007 г.

Редакция и превод: Анна Швед

Коректори: Йорданка Илиева-Цъган, Траян Антов

Снимки: Т. Кючукова, И. Добринов, П. Василев, А. Швед

Графично оформление и предпечатна подготовка: Анна Швед

БЮЛЕТИН НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА
“АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ”
НА ФОНДАЦИЯ “СТЕФАН БАТОРИ”

Издателят разрешава препечатването на нашите статии с молба за поместване на следната забележка:

“Препечатано от списание “АРКА”, издавано в рамките на Регионалната програма “Alcohol & Drug” на Фондация Стефан Батори.”